Инцидентът е станал в района на Казичене

Цистерна, превозваща нафта и тир, са се ударили на Околовръстното шосе в София, в района на Казичене. Инцидентът е станал малко след 16.00 часа.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Лек автомобил е спрял на пешеходна пътека, за да минат пешеходци, когато цистерната, която се е движила в същата посока, се блъснала в него. Зад цистерната се движил тир, който също не успял да спре навреме и се блъснал в нея.

Свидетели разказват, че до инцидента се стигнало заради тира, който не могъл да спре и се блъснал в цистерната, а тя от своя страна ударила лекия автомобил. Заради удара от цистерната започнала да тече нафта.

При инцидента са пострадали двама души -  36-годишна жена и 60-годишен мъж, които са откарани в болница.

Жената е шофирала лекия автомобил. Тя е настанена в болница "Св. Анна" без тежки наранявания. 60-годишният мъж е управлявал тежкотоварния камион. Той откаран в ИСУЛ със счупвания. Няма опасност за живота на двамата пострадали. 

На мястоот на инцидента веднага са изпратени полицейски и противопожарни екипи, както и екипи на Столичната община. Пожарникари са преточили част от горивото в друга цистерна, а пробитата цистерна е тампонирана.

Заради инцидента, движението в участъка за няколко часа беше затворено, но малко преди 19.00 часа беше възстановено.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.