През последните дни темата отново стана водеща

През последните дни темата за „Наглите” отново стана водеща. Двама от тях, осъдени за 12 отвличания, може съвсем скоро да се окажат на свобода. Познатите като Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца заявяват, че вече са се поправили. Има подозрения, че с парите, взети от откупи, които така и не са открити, се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора. 

По темата

„Разпоредена е проверка от министър Цецка Цачева и ще има официално становище по случая. За Ивайло Евтимов администрацията на затвора е дала отрицателно становище за освобождаването му. Съдът обаче казва „да”. По отношение на Любомир Димитров е казано, че не се възразява, но „като се отчете фактът на неприключено спрямо лицето производство”. Към настоящия момент той има висящо дело за убийство и то не е приключило”, обясни в „Здравей, България” зам.-правосъдният министър Десислава Ахладова.

„Следва да се прецизира работата на администрацията на затвора по тези становища, като един от социалните работници е казал, че има пречки пред освобождаването, тъй като престъплението е с широка обществена опасност”, поясни още зам.-министърът.

„Трябва да се предприемат законодателни промени и министър Цачева в момента е възложила да се прецизира работата във връзка с даването на становища по отношение на началника на затвора”, заяви Десислава Ахладова.

Според нея прокуратурата трябва да провери съмненията, че с парите от откупи се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.