От него става ясно и желанието й да се самоубие

Биографът на принцеса Даяна извади наяве неин запис, в който тя описва отчаянието си от брака си с принц Чарлз и желанието да се самоубие, за да избяга от "студения и изпълнен с интриги и лъжи" кралски дворец.

Разкриха съдържанието на писма от лейди Даяна (СНИМКИ)

През 1991 година принцесата се свързва с журналиста Анрдю Мортън чрез общ приятел и му прави неустоимо предложение - да направи интервю с нея, което да включи в предстояща си книга.

15 неизвестни факта за лейди Даяна (ВИДЕО+СНИМКИ)

16 години по-късно Мортън представи транскрипцията на записа, изпратен му от Даяна.

19 дълги години без принцеса Даяна (ВИДЕО+СНИМКИ)

От него става ясно колко нещастна е била тя по време на брака си. Принцесата дори споделя, че е започнала да страда от булимия, след като Чарлз я е обгърнал с ръка и й е казал: "О, малко сме пухкавки тук, не мислиш ли?".

Принц Уилям: Иска ми се мама да познаваше Кейт и внуците си (ГАЛЕРИЯ)

Записите, публикувани в "Дейли мейл", разкриват и още нещо - че когато Чарлз е предложил брак на Даяна, тя е знаела много добре за аферата им. Това се е случило, след като тя случайно е чула как съпругът й разговаря по телефона с Камила в банята и й казва, че "Каквото и да става, винаги ще обича нея."

Най-красивите принцеси и кралици на всички времена (ГАЛЕРИЯ)

По-късно тя е открила и златната гривна, която Чарлз е поръчал да се направи за Камила с вплетени една в друга букви "Ф" и "Г" (инициалите на псевдонимите, които двамата са използвали, за да се крият - Фред и Гладис). Той и я е подарил точно два дни преди сватбата си с Даяна.

Британският принц Филип се оттегля, агенциите припомнят гафовете му (ВИДЕО+СНИМКИ)

Постоянните забележки за теглото, заедно с притеснението на бъдещата принцеса от връзката му с Камила Баркър Боус се оказват решаващи за влошеното й здравословно състояние.

Рокли на принцеса Даяна на изложба в Лондон (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

"Бях отчаяна, толкова отчаяна. Спомням си първия път, в който се принудих сама да повръщам. Бях толкова развълнувана, защото си мислих, че това ще намали напрежението. По време на първата ми проба за роклята талията ми бе 29 инча (около 73,6 см). В деня на сватбата ми вече беше 23 инча (58см). Бях се стопила от февруари до юли. Бях изчезнала", споделя принцесата.

Тя твърди и че е отишла да каже на кралица Елизабет, че не издържа този любовен триъгълник. Освен мълчание, безразличие и студенина, обаче друго не е получила.

Как Елизабет II засрами внука си Уилям (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сравниха Мелания Тръмп с Джаки Кенеди и принцеса Даяна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Как се обличат кралици и принцеси за аудиенция при папата (ГАЛЕРИЯ)

НАЙ-ЕМБЛЕМАТИЧНИТЕ СВАТБЕНИ РОКЛИ В ИСТОРИЯТА (СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК)

Принцеса Даяна - икона на всички времена

Жената на Томислав Дончев се преобрази като Мелания Тръмп (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.