Новата първа дама е първа новина в медиите, дори и критиците й замълчаха

Доналд и Мелания Тръмп – новата първа двойка в страната на неограничените възможности. Едно семейство успя едновременно да разедини и обедини Америка. Избирането на Доналн Тръмп за президент разбуни страстите отвъд Океана, но на церемонията по встъпването му в длъжност съпругата му Мелания събра всички погледи. 

По темата

От избора на тоалет, през сравненията с Джаки Кенеди и принцеса Даяна, до генерирането на повече заглавия в интернет от съпруга си - Мелания е първата новина в медиите. Дори най-големите й противници замълчаха, поне засега.

Сравненията с Джаки Кенеди изобщо не са преувеличени. И въпреки че дизайнери като Марк Джейкъбс и Том Форд категорично отказаха да обличат новата първа дама, кралят на американската мода Ралф Лорън прегърна идеята и извади от ателието си рокля, която спира дъха.

СНИМКИ НА МЕЛАНИЯ ВИЖТЕ ТУК

В цвят "серенити", което се превежда като синева и е много светло гълъбово синьо, нежната кашмирена дреха в комбинация с болеро, ръкавици и обувки в същия цвят, печелят златния медал. Вдигнатата коса на Мелания Тръмп и лекият й грим подчертаваха диамантените обеци. Тоалетът поразително напомня на този на Джаки Кенеди от клетвата на президента Кенеди през 61-а на миналия век.

Мелания е родена в Словения и е първата американска първа дама, която не е родом от страната от 192 години. В списъка с рекорди на Мелания може да добавим и факта, че още не е потвърдено дали тя ще заживее със съпруга си в Белия дом веднага, или това ще се случи след края на учебната година на сина им, който учи в Ню Йорк. Въпреки тези колебанията, Мелания се е погрижила за промените, които ще се случат в новия им дом. Една от основните е, че офисът на първата дама ще бъде преименуван на офис на първото семейство. Причината е решението на Мелания да поделя функциите си на първа дама с дъщерята на президента Иванка Тръмп.

Първите официални церемонии, на които Иванка и Мелания Тръмп се представиха, са традиционните за встъпването на власт балове. Тази година официалните такива ще бъдат само три. На вечерята в Юнион Стейшън, където новите домакини на Белия дом се срещнаха със спонсорите на предизборната кампания, госпожа Тръмп заблестя със златна рокля на дизайнера Рийм Акра.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БАЛОВЕТЕ СЛЕД КЛЕТВАТА НА НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ

За първия си танц като президент Доналт Тръмп не изневери на себе си и отново скандализира обществото с избора си на песен, а именно „Мy Way” на Франк Синатра. И докато всички се възмущаваха, Мелания просто сложи бяла дълга рокля на Пиер и спечели още една точка за себе си в битката за най-добре изглеждаща първа дама.