Новият президент има право да украси стаите по свой вкус

Около 100 души от техническия персонал ще изнесат от Белия дом вещите на Барак Обама и ще доставят багажа на Доналд Тръмп, съобщават американските медии. 

По темата

Семейство Обама вече изнесоха голяма част от нещата, включително произведения на изкуството, и ги закараха в къща във Вашингтон, окръг Колумбия, където планират да се установят. Окончателното пренасяне обаче ще приключи във времето, когато двойката напуска Белия дом.

След като Обама се сбогува с персонала, веднага започва да се променя обстановката в дома, до най-малки детайли. Например, семейство Обама, които са привърженици на здравословния начин на хранене, винаги държат ябълки и бадеми в Овалния кабинет. Тръмп обаче обича бързо хранене, така че може вместо плодове и ядки, купите да са пълни с чипс.

Резиденцията трябва да бъде готова да приеме президента и семейството му в същия ден на встъпването му в длъжност.

Новият президент има право да украси стаите по свой вкус. Тръмп възнамерява да замени сегашните тъмночервени завеси в Овалния кабинет с различен цвят. Персоналът на Белия дом отказа да коментира съобщенията, че бъдещата първа дама и бивш модел Мелания Тръмп ще превърне една от стаите във фризьорски салон и гримьорна.