Балните тоалети на първите дами се пазят в националния исторически музей „Смитсониън”

Тя може да е висока и слаба бивша манекенка, но това не й спестява главоболията. Особено що се отнася до дизайнерите, които отказват да предложат модел за официалния тоалет на Мелания Тръмп за деня на встъпването в длъжност на съпруга й Доналд като президент на САЩ, пише БГНЕС.

СНИМКИ НА НОВАТА ПЪРВА ДАМА ВИЖТЕ ТУК

Тя се е снимала гола за GQ, дефилирала е по подиумите на парижки ревюта и е красила корицата на списани „Вог”, но това, което ще избере да облече за бала след като Доналд Тръмп положи клетва, може да е най-важното решение в живота й.

Балните тоалети на първите дами се пазят в националния исторически музей „Смитсониън”.

Мелания Тръмп е изправена пред задачата да отговори на огромни очаквания. Тя е първата съпруга на държавен глава, която е била част от света на модата, и идва веднага след Мишел Обама, смятана за една от най-стилните и обичани първи дами.

По темата

До последния момент няма да е сигурно какъв стил ще избере Мелания. Преди време тя каза, че й се иска да бъде „традиционна” първа дама подобна на Жаклин Кенеди – прочута с непреходната си елегантност и любовта към френската мода.

Проблемът е, че Мелания става първа дама в момент, когато безпрецедентен брой моделиери обявяват, че не работят в стила, в който съпругата на Тръмп се облича и се насърчават взаимно никой да не работи за Мелания заради обидната и противопоставяща гражданите кампания на новоизбрания президент.

По-голямата част от хората в модната индустрия клонят към Демократическата партия и дори спонсорираха кампанията на Хилари Клинтън.

Но водещи дизайнери като Каролина Херера, Даян фон Фюрстенберг и Томи Хилфигър са единодушни, че ще бъдат поласкани Мелания Тръмп да облече техни модели.

Хилфигър, който има офис в „Тръмп тауър”, не крие, че всеки би бил горд да облича Мелания и Иванка Тръмп.

Донякъде обаче, тези обсъждания са несъстоятелни, защото, както е известно, Мелания пазарува он лайн и може да си избере каквото поиска без да търси разрешение.

Чуват се и гласове, че отказът да се работи за Мелания Тръмп е най-деградиращата точка във финала на изборната кампания, а мисията на дизайнерите е да дават път на красотата и да я подчертават в пълното й разнообразие.

Но може ли да се говори за стил на Мелания? При редките си появи по време на предизборната кампания и след като Тръмп спечели надпреварата, съпругата му демонстрира, че предпочита лъскави, обгръщащи фигурата модели, прилягащи на богата нюйоркчанка, но лишени от достатъчно индивидуалност.

Мелания обича скъпите европейски дрехи. Затова едва ли е било изненада, че избра модел на Кристиан Диор за сватбата си и дрехи на Емилия Уикстед и Роксанда Илинчич за участието си в предизборни прояви.

По време на дебат с участието на Тръмп, на фона на пресните обвинения, че е опипвал жени, Мелания беше облечена с искрящо розова блуза на Гучи.

В изборната нощ обаче тя блестеше в бял тоалет с панталон на Ралф Лорън с едно открито рамо.

Първата дама на САЩ е подложена на натиск да се откаже от европейската мода и да залага на американското, за да стимулира развитието на модните тенденции, както правеха предшественичките й.

Мелания разполага с безценната помощ на дългогодишната си приятелка и бивша директорка в списание „Вог” Стефани Уинстън Уолкоф, която е част от екипа, подготвящ иногурацията.

„Не подценявайте Мелания, само защото е тиха и сдържана”, посочва Уолкоф. „Тя винаги е казвала, че ако и когато моментът настъпи, ще излезе на първа линия”, допълва бившата директорка на модното списание.