Тя не желае името й да бъде използвано за търговски цели без изрично съгласие

Новата първа дама на САЩ Мелания Тръмп предупреди жителите на родния ѝ град Севница в Словения да не злоупотребяват с името ѝ с цел печалба, пише информационният сайт Политико, цитиран от БТА. 

По темата

Тя е ангажирала адвокатска кантора, която да следи нейното име и образ да не бъдат използвани за търговски цели без изричното й съгласие. Откакто Доналд Тръмп победи на президентските избори в САЩ, словенците започнаха да лепят името на Мелания на какво ли не.

Така например в родната ѝ Севница на туристите и чуждестранните журналисти се предлага мед "От семейната градина на Мелания". Адвокатският екип е предупредил жителите, че така нарушават словенския закон за авторски права и че нямат право да използват образа на Мелания за реклама на разни продукти.

Севничани обаче не били много впечатлени от предупреждението. Собственик на пицария казва, че от победата на Тръмп на изборите неговият оборот се е увеличил с 20% заради новия десерт, който нарекъл "Мелания". Предлага се и торта "Мелания", която съдържа бял шоколад с орехи и ядивно злато.