"На определени участъци се прецени, че може да се изгради едноредова ограда", коментира тя

Тя знае повече отколкото казва. Тя е бивш вътрешен министър и вицепремиер. Водила е преговори за съставяне на правителства и е балансирала сложни коалиционни отношения. Днес началникът на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова знае програмата на премиера по дни и часове и хората, които чакат пред кабинета му.

По темата

В един момент тя обяви, че иска пауза от политиката. Какво я накара да остане?

„Съвсем естествено беше след един труден мандат, в който имаше много негативи бяха насочени към мен и вътрешното министерство. Съжалявам, че това се оказа една обща практика – да се критикува Министерството на вътрешните работи, но се надявам, че ще дойде моментът, в който обществото ще се отнася с уважена към всички, които работят в МВР”, коментира Румяна Бъчварова.

Какво смята Бъчварова за скандала около оградата ни по границата с Турция, който се изрази след изказване на журналиста Елена Йончева в студиото на „Здравей, България”.

„Това съоръжение съществува в неговата цялост и дава резултат. Усеща се в броя на преминаващите имигранти, тъй като в пъти намалява нелегалното преминаване на границата. Няма нищо скрито в цялата процедура по изграждането на оградата, просто имаше едно намаляване на средствата, с което трябваше да се справим. При нас, ако минете с хеликоптер през тези над 200 километра, ще се чудите как хората са стигнали до тези зони. На определени участъци се прецени, че може да се изгради едноредова ограда, защото от другата страна има пропаст”, каза още Румяна Бъчварова и добави, че справките на ФРОНТЕКС показват, че има ефект от всички тези огради.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.