От началото на 2017 г. още 10 души са избягали по схемата на Петър Петров - Пъпеша

Десети ден - без следа от затворника, избягал от Старозагорския затвор. От началото на годината още 10 души са успели да избягат по схемата на Петър Петров - Пъпеша, отчитат от Главната дирекция на местата за лишаване от свобода.

Престъпник избяга от затвора в Стара Загора (ВИДЕО+СНИМКА)

В Старозагорския затвор изтърпяват наказание 420 души. Над сто от тях всеки ден излизат за работа без охрана. Един от тях е бил Петър Петров - Пъпеша, който излежава 18-годишна присъда, от която му остава малко до свободата.  Решава да си тръгне предсрочно и не се прибира от обекта.

Половин година затвор за мъж, нападнал полицай във врачанско село

„Сами отиват и сами са връщат. Те са в относителна свобода. Той не е избягал, той е на свобода, завръщайки се от работа. Година и девет месеца му оставаше. Беше магазинер в павилион. Те са без охрана, само спят в общежитието. Не бягат, защото никой не ги гони, законът ги е пуснал на свобода”, казва Иван Карушков, директор на затвора в Стара Загора.

Серийният обирджия на пенсионерки остава в ареста

1718  лишени от свобода от над 7 хиляди затворници в страната имат работа, с която намаляват присъдите си и подпомагат системата с безплатен труд. Други близо хиляда всеки ден излизат на свобода, за да работят.

В следващите години външно финансиране ще осигури подобни условия и в другите места за лишаване от свобода, отчитат от министерството на правосъдието. Планирано е да се подобри и охранителната дейност. Вътрешната проверка за липсващия затворник още не е приключила и засега наказания не се предвиждат.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес