Отговорите - в "На твоя страна" с Георги Георгиев

Пътищата в Танзания, Ботсвана, Замбия и Мали са по-добри от тези в България. Това показва класация на Световния икономическия форум.

Пътищата у нас се нареждат на 93-о от общо 137 места в класацията за качество.

С най-добрите магистрали могат да се похвалят Обединените арабски емирства, Сингапур, Швейцария, Холандия, Португалия и САЩ.

Колко ще ни струва ски ваканцията у нас и в Алпите? (ВИДЕО)

Общата дължина на републиканските пътища у нас е почти 20 000 км – от тях 741 км са магистрали, почти 3000 км - първокласни пътища, а останалите - втори и трети клас.

Китайски мед като български - как да го разпознаем? (ВИДЕО)

Официалните данни сочат, че огромна част от пътищата в България са в лошо и средно добро състояние. Над 6000 км имат нужда от спешен ремонт. Парите стигат за поправка на една трета от тях. Затова и повечето не са ремонтирани от между 20 и 40 години.

За 2017 г. Пътната агенция разполага с 185 млн. лева, 78 млн. от които ще бъдат изразходени за зимно поддържане, а останалата част от сумата - за ремонти, възстановяване на маркировката и рязане на храсти.

Как да защитим правата си при телефонен тормоз от колектори?

Отделно държавата отдели 100 млн. лева за текущо поддържане на пътищата. Затова и повечето ремонти са козметични – с кърпене и частично полагане на асфалт.

Качествен ли е асфалтът, който се полага – за да провери това, екип на NOVA влезе в лабораторията на Института по пътища и мостове. Какво показаха изпитванията вижте във видеото.

Снимки и видеоклипове с дупки, лоши пътища и некачествени ремонти получаваме непрекъснато и в рубриката „Моята новина”. Очакваме и вашите сигнали ТУК.

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.