Отговорът - в рубриката "Георги Георгиев на твоя страна"

На прага на зимния туристически сезон – колко ще ни струва ски почивката в родните и в алпийските курорти?

По темата

Последен шанс за евтина ски ваканция. В края на октомври приключват ранните записвания в хотелите, както в родните, така и в ски курортите в чужбина.

В Банско отстъпките при ранни резервации са 10-15%. В Боровец – 10% от цените на пакетите през активния сезон. А в Пампорово – 20% и то до средата на ноември.

Повечето пакети за ски в Алпите можем да намерим на промоционална цена до 15 октомври. През последните години немалко българи предпочитат пистите на Австрия, Швейцария, Италия и Франция.

Очаква се от декември до март догодина страната ни да бъде посетена от 1.82 милиона чужди туристи. Основно от Турция, Румъния, Гърция, Македония и Великобритания. А българските туристи зад граница през зимните месеци ще бъдат 1.450 милиона.

Цената на ски ваканцията зависи и от туроператора, който я организира. За сравнение – седмица за двама в Боровец на българския пазар струва – 1 174 лв., а през английски оператор – 1 237, но и с включен чартър.

Българските туристи, които резервират през чужди агенции обаче са много малко.

Ако сте любители на зимните спортове, сега е моментът да планирате ски ваканцията си.

Какви ще са цените на лифт картите и хотелите в Банско, Боровец и Пампорово през новия сезон?

Повече по темата гледайте във видеото?

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.