Откритието е на специалисти от болницата "Маунт Синай"

Вкарването на специален вирус в организма е достатъчно, за да сведе на практика до нулата риска от инфаркт, сочат резултатите от изследване, цитирани от Лайф и БТА.

ОПАСНА ТЕНДЕНЦИЯ: Всеки четвърти българин е със сърдечносъдов проблем

Американски учени разработили единствена по рода си терапия, която позволява на пациенти, засегнати от сърдечносъдови болести и предразположени към сърдечни пристъпи, да забравят завинаги за здравословните си проблеми.

Злоупотребата със сол удвоява риска от сърдечна недостатъчност

Специалисти от болницата "Маунт Синай" в Ню Йорк използвали като профилактика срещу инфаркти специален генномодифициран вирус, който след вкарването му в човешкия организъм намалил сърдечната недостатъчност с 30 на сто. 

Кои храни ни разболяват? (ВИДЕО)

Вкарването на вируса в човешкия организъм сложило началото на особен вид генна терапия, насочена към понижаване на протеина фосфатаза 1, чието повишено количество значително усложнява изпомпването на кръв от сърцето. По думите на учените една-единствена инжекция в бедрената артерия е достатъчна, за да може лекарството да започне да действа. 

Японска журналистка почина след 159 часа извънреден труд за месец

Независимо че в случая липсват странични ефекти и че използването на вируса може на практика да излекува всички пациенти, засегнати от сърдечни заболявания, учените смятат, че подобно лечение може да се окаже значително по-скъпо от традиционните терапии.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.