Срещу тях може да има санкции

Европейският съюз утвърди черен списък от 17 офшорни зони, към които в бъдеще може да се приложат санкции. Това съобщи френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер, цитиран от БГНЕС.

По данни на агенция "Ройтерс" в списъка влизат Американските острови Самоа, Бахрейн, Барбадос, Гренада, Гуам, Корея, Макао, Маршаловите острови, Монголия, Намибия, Палау, Панама, Сейнт Лусия, Самоа, Тринидад и Тобаго, Тунис, Обединените арабски емирства.

И принц Чарлз инвестирал в офшорки

Министър Льо Мер уточни, че още 47 държави и територии са включени в т.нар. "сив списък".

По-рано в. „Файненшъл таймс” информира, че групата е работила по подготовка на черния списък и посочила 25 страни и територии.

Барбадос е островна държава, част от островната група Малки Антили.

Британската кралица скътала милиони в офшорки

Република Маршалови острови е островна държава в Микронезия. Федеративни щати Микронезия е независима, суверенна островна държава в западната част на Тихия океан и включва централните и източните части на Каролинските острови и атола Капингамаранги.

Република Палау включва 241 острова в западната част на Каролинските острови като само 11 от тях са населени. 70% от малобройното население живее на остров Бабелтуап и остров Корор.

Водещи германски компании фигурират в офшорния списък

Сейнт Лусия е островна държава в източната част на Карибско море. Разположена е върху едноименен вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. Столицата е Кастрийс.

Самоа е държава, състояща се от група острови в южната част на Тихия океан. Често е наричана Западна Самоа, тъй като източната част от островите Самоа принадлежат на САЩ. Столицата на Самоа е град Апия.

"ПАРАДАЙЗ ПЕЙПЪРС": Нови разкрития за финансите на 120 политици

Тринидад и Тобаго е държава от Карибския басейн, в непосредствена близост до северния бряг на Южна Америка. Тя е част от островната група Малки Антили. Столица е град Порт ъф Спейн. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.