Те се хранят само с други паяци

Учени са открили 18 нови вида пеликанови паяци - паякообразни, които изглеждат също толкова абсурдно, колкото звучи и името им, предаде агенция ЮПИ. Животните са открити в джунглите на Мадагаскар от изследователи от природонаучен музей Смитсониън.

КРАСИВО И РАЗЛИЧНО: Грим с истински насекоми (ГАЛЕРИЯ)

Експертите Хана Ууд и Николай Шарф са използвали екземпляри, събрани по време на собствени теренни разработки, както и паяци, открити при проучване за калифорнийската Академия на науките в САЩ, съобщава БТА.

Повечето паяци ядат каквото се оплете в мрежите им. Вследствие на това много от тях изяждат свои себеподобни. Пеликановите паяци се хранят само с други паяци и анатомията им е специално устроена за това. Те използват дългите си, извити като на пеликан вратове, и зъбите си, за да пронизват жертвите си. Дългият врат позволява на паяка да държи жертвата на разстояние от останалата част от тялото си, за да избегне евентуални насрещни атаки.

Специалистите мислят, че тези паяци обитават Мадагаскар от времето на Пангея преди 180 милиона години.

Банкрутирал милионер живее 20 години на самотен остров (СНИМКИ)

Пчелите причиняват най-много смъртни случаи в Австралия

Към настоящия момент островната държава е местообитание на 26 различни вида пеликанови паяци, 18 от които са описани през седмицата в сп. "ЗууКийс".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес