Те се правят от модули, използвани в аерокосмическите технологии

Тези къщички имат нестандартен вид, но са енергийно ефективни и екологично чисти и разполагат с удобствата на стандартните домове.

За разлика от тях обаче изграждането им е изключително бързо и лесно, а цената доста по-ниска. Произвежда ги американската компания Green Magic Homes, която има заводи в САЩ, Испания, Мексико и Дубай, съобщава 24 часа. Къщичките като на хобит се правят от модули, изработени от полимерни съединения, използвани в аерокосмическите технологии.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ТЕЗИ ТВОРЕНИЯ

Готовите модули се сглобяват на мястото на къщичката през специални ребра с болтове, като после участъкът се укрепва със смола. Модулите са проектирани така, че клиентът да има възможност да разшири къщичката впоследствие. Това се отнася и за добавянето на водопровод, канаизация, електрически кабели.

Влакове минават през жилищен блок в Китай

Следващата стъпка в строежа на хобит дома е покриването му с компост и залесяването. По този начин къщичката става освен красива също енергийно ефективна. И изглежда сякаш е вградена във възвишение.

24 чудеса, които ще видите само в Дубай (ГАЛЕРИЯ)

Конструкцията на модулите и здравината на сглобките са изчислени така, че да издържат натоварването на почвата, но и на силни земетресения. От компанията уверяват, че едностаен модул може да бъде изцяло готов на мястото за три дни. Green Magic Home предлага различни конфигурации с малки разлики в дизайна. Затова къщичките може да се използват освен за живеене и за офиси.

Странностите на Китай

Най-странните къщи в света (ГАЛЕРИЯ)

Най-скъпите имоти в света, обявени за продажба (СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК)

12 любопитни места на Земята, които никога няма да видите (РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА ТУК)

Остров, забранен за жени, влезе в списъка на ЮНЕСКО (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-красивите фонтани в света (ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК)

12 удивителни неща, които може да видите само в Китай (ГАЛЕРИЯ)

17 красиви кътчета на планетата, за които малко пътешественици знаят (ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК)

Топ 35 на най-атрактивните места за сватба (СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.