Те ще отговарят за смъртта на възрастния мъж, разкрил, че внучките му се отглеждат между четири стени

Повдигнаха обвинения на дъщерята и зетя на възрастния мъж, намерен убит в блок в столичния квартал „Люлин”. 87-годишният Стефан Янев е обявен за издирване на 12 февруари – веднага след като пред камерата на предаването на NOVA „Съдебен спор” той разкрива, че трите му внучки са държани като заложници от собствените си родители. В сряда беше намерен и трупът на мъжа, а дъщеря му и зет му бяха задържани като заподозрени.

Убиха мъж, оплакал се, че внучките му са заложници на родителите си

Днес е бил извършен и следствен експеримент с един от двамата арестувани. След експеримента дошли и обвиненията.

Момичетата, които Янев се опитва да спаси, са на 13, 14 и 18 години. Животът им минава между четирите стени на апартамент в „Люлин”. Без приятели  и без училище. Не са ходили дори на детска градина. Решението било на родителите. Майката споделя, че просто не харесвала българското образование.

ЕПИЗОДА ОТ "СЪДЕБЕН СПОР" ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Децата и родителите делели една малка стая. Не общували със съседите си. Някои от тях твърдят, че родителите били последователи на „църква, която ги подпомагала”. Пак според съседи, възрастният мъж е пребиван редовно от собствената си дъщеря. Карали се за битови сметки.

От Община Люлин  разбрали, че децата не ходят на училище и опитали да се срещнат с родителите. Но безуспешно…

Социалните също не знаели, че в семейството има проблем. При тях нямало сигнали.  Попаднали пред апартамента случайно през 2011 г. след сигнал за пожар. Не разбрали обаче, че децата са били неглижирани.

В МВР имало жалби. Бащата и дъщерята с е оплаквали един от друг - основно от неплатени сметки.

Експерт: Това, което виждаме в българското семейство, е само върхът на айсберга

Преди да бъде убит пенсионера, полицаите отново проверили адреса. Съседка твърдяла, че е дядото е пребит от дъщеря си.

Отзовалият се на сигнала патрул обаче не чул шум и викове от апартамента. И никой не отворил вратата. Не можели да влязат вътре без да са сигурни, че нечий живот е застрашен.

Междувременно стана ясно, че децата ще бъдат настанени в кризисен център.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.