Вижте в кой от следващите дни ще бъде най-студено

Най-студеното време за цялата зима идва в следващите дни. Очаква се в неделя в Западна България да започне да се трупа снежна покривка.

Паднали дървета затрудниха движението на прохода "Шипка" (ВИДЕО+СНИМКИ)

С усилване на вятъра, от север ще нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, като с понижението на температурите почти навсякъде ще преминат в сняг. По-значителни ще бъдат в западните части на страната.

Максималните температури ще са в интервала между -2 и +3 градуса.

През нощта срещу понеделник, заради преминаването на средиземноморски циклон южно от България, валежите у нас ще се усилят и обстановката ще се усложни.

През първата половина от следващата седмица ще бъде ветровито и студено, а валежите от сняг ще продължат. По високопланинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания.

Пътната обстановка в планинските райони ще бъде усложнена. Някои проходи ще останат затворени.

МВнР: Не пътувайте из Балканите, идват мразовити дни

Лошото време ще мине през цялата територия на Балканите.

Във връзка с усложнената зимна обстановка, от Министерството на външните работи съветват българите да отложат плановете си за пътуване до или през съседните ни държави.

Климатолог: Очакват ни четири ледени дни (ВИДЕО)

В Хърватия силният снеговалеж, придружен от бурен вятър, е парализирал движението по магистралите и железопътните линии. Прекъснати са фериботите до островите. Най-тежко е положението в планинските райони, като на някои места снежната покривка е достигнала 2-3 метра. Очаква се температурите да паднат до -20 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.