Откъснати от света села, блокирани коли и затворени училища

Североизточна България остава в снежен капан. Близо 1000 училища в страната затвориха врати. Снегът отмени десетки полети, а българи останаха блокирани на летища в чужбина. 

След цяло денонощие блокада повечето пътища в Силистренско вече са отворени. За сметка на това снегът причини неволи по границата ни с Румъния.  Затворен за камиони е "Дунав мост". 

КАПАНИТЕ НА ЗИМАТА: Как да реагираме на пътя?

Сняг и силен вятър продължават да създават проблеми (ВИДЕО)

Частично бедствено положение имаше в силистренската община Главиница. Няколко села в района бяха напълно изолирани през днешния ден. 

Двумесечно бебе беше транспортирано с трактори до филиала на Спешна помощ в Главиница от съседното село Черногор.  Болното бебе е откарано в силистренската болница, след като верижни машини пробиха към главния път. Заради снегонавяванията бяха спрени тировете в Силистренско. Шофьорите недоволстваха. Въпреки снегонавяванията в силистренско проблеми с електрозахранването и водоподаването в засегнатите населени места – няма.

Затвориха части от АМ "Хемус" и АМ "Тракия" заради снегонавяванията (ВИДЕО)

"Моята новина": Зимата през обектива на зрителите

Десетки пък са евакуирани от закъсали по пътищата автомобили в областите Варна и Добрич снощи. Пациенти на хемодиализа и жени в напреднала бременност са транспортирани днес до болниците с помощта на спасителните екипи на пожарната. Много места остават без електричество заради аварии.  Разчистването на пътищата в региона продължи през целия ден. Много тежкотоварни машини се оказаха неподготвени за зимата, а шофьорите им чакаха отварянето на магистралите.  Снегопочистващата техника и екипите на пожарната се готвят за още една напрегната нощ.

Репортери: Мартин Георгиев, Искра Урумова

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.