Има затворени пътища, десетки училища излизат в дървена ваканция

Снегът и силният вятър продължават да създават проблеми в много части на страната. През нощта бяха затворени магистрала „Хемус” от Шумен до Варна, както и „Тракия” от Карнобат до Бургас.

От АПИ съобщиха малко след 07:00 часа тази сутрин, че е възстановено движението на всички МПС по АМ "Тракия" в участъка Карнобат - Бургас. 

При​ 88-мия километър, в​ посока София, трафикът временно се извършваше в една лента, поради изтегляне на аварирал тежкотоварен камион​. Но и там вече движението е възстановено. 

Затвориха части от АМ "Хемус" и АМ "Тракия" заради снегонавяванията (ВИДЕО)

Възстановено е също движението по пътя Поморие – Бургас. Трафикът по пътя Русе - Бяла е ограничен за МПС над 3,5 тона.

Възстановено е и движението по пътя от разклон Ветрино до гр. Провадия, в област Варна, както и по път III-6009 в участъка разклон Миролюбово - Изворище от км 0+000 до км 9+100, в област Бургас. 

Възстановено е движението на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете посоки по АМ "Хемус" на територията на област София. Трафикът се осъществява поетапно и се регулира от Пътна полиция.

Възстановено е и движението на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете посоки по пътя Шумен - Ябланица. Възстановено е и движението по пътя Мадара-Каспичан.

Усилията на пътните служби да направят пътищата проходими продължават в светлата част на деня.

Почти невъзможно е придвижването и в Русенско. Затворени са трасетата Русе - Разград и Русе - Силистра, както и цялата третокласна пътна мрежа в областта.

Варна е блокирана. Магистрала "Хемус" в участъка от Шумен до Варна беше затворена. Малко след 9:00 часа участъкът беше отворен за движение. Отворен е пътят Варна-Добрич, но и там придвижването е усложнено. Затворени са летището и пристанището, както и всички училища.

Снегът в Смолянско не е спирал почти цялата нощ. Покривката на места е около 40-50 см. В пет общини в Смолянска област няма да се учи до 1 март, включително. Засега няма пътища, които да са затворени. 89 снегорина се движат в цялата област. От областната управа съобщиха за NOVA, че няма получени сигнали на телефон 112 за бедстващи хора.

Жълт код в 27 области за ниски температури във вторник

От Агенция „Пътна инфраструктура” призоваха шофьорите да не тръгват с колите си през нощта и утре, освен ако не е наложително.

КОД "ЗИМА": България - в плен на снега (ОБЗОР)

Студът и снегът затвориха десетки училища в страната. В дървена ваканция от вчера са учениците от няколко училища в Разград, Силистра и Тутракан. Днес и утре няма да има учебни занятия и в Стара Загора, Враца, Добрич и Лозница, както и в няколко общини в област Варна. Дървена ваканция до 1-ви март е обявена и в пет общини в област Смолян. До края на седмицата без учебни часове ще са и учениците от Бяла.  

Репортери: Искра Урумова, Цеца Алексова, Николай Василковски

Времето можете да следите и чрез камерите ни в цялата страна на https://nova.bg/camera

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.