Ентусиасти търсят таланти сред децата в риск, като се опитват да им осигурят образование и шанс

25 деца от бедни семейства учат в единственото у нас училище, което се издържа от дарения. Ентусиастите търсят таланти сред децата в риск, като се опитват да им осигурят образование и шанс. 

Центрове в 4 града помагат на деца с проблемно поведение и техните родители

Идеята за училище за деца без възможности, но с талант, хрумва на Анимари и Златко още през 2003 година. Докато обикаляли с актьорската си трупа по домове за деца, лишени от родителски грижи, открили, че много от тях имат таланти, но не и шанс да ги развият. Днес социално слабите деца са ученици в частно училище, което действа вече четвърта година, но без такси.

50% от българите не биха станали приемни родители

За четирите години, в които училището съществува, вложените средства са над 1 милион лева. Парите идват от проекти и дарители, които разбирали за каузата един от друг. Повечето – чужденци или българи, работещи навън.

Пречи или помага държавата на децата в риск?

Засега училището е начално. Има амбиция от септември  да бъде основно. 25 деца, чиито родители не могат да се грижат за тях, тази година ще завършат училище и ще знаят не само таблицата за умножение, но и че понякога животът дава втори шанс. Дори за семейство, макар и не биологично. 

Повече гледайте във видеото.

Ако искате и имате възможност да помогнете, банковата сметка за дарения е:

Прокредит банка

IBAN/BG 37 PRCB 9230 1046274611

Сдружение РУСАЛЯ

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си