Предстои да бъдат разпитани всички, които са били в центъра на Солсбъри по време на нападението

Опитът за убийство на бивш руски шпионин и дъщеря му с нервнопаралитично вещество е безсрамна и дръзка атака, обяви британският министър на вътрешните работи. 5 дни след нападението, 66-годишният Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия остават в критично състояние. 

Отровата като „метод за убеждаване“ на политически противници

Полицията се опитва да установи произхода на нервнопаралитичното вещество, с което Скрипал и дъщеря му са отровени. То вече е идентифицирано като изключително рядко, но засега името му се пази в тайна

На фона на продължаващите спекулации, че зад атаката стои Русия, британският министър на отбраната заяви, че Москва става все по-голяма заплаха. А министърът на външните работи повтори заплахата си:

В КРИТИЧНО СЪСТОЯНИЕ: Бивш руски шпионин отровен във Великобритания

"Ако се окаже по някакъв начин, че случилото се е резултат от вражеска дейност на чуждо правителство или по поръчка на чуждо правителство, тогава гражданите на нашата държава трябва да бъдат абсолютно сигурни, че Великобритания ще даде сериозен отговор."

Следователите искат да разговарят с всички, които са били в центъра на град Солсбъри в неделя следобяд, когато руският шпионин и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на пейка. Целият район остава блокиран от полицията.

Още не е ясно с какво е отровен руският шпионин Скрипал

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.