Мъжът получил убежище на Oстрова след размяна на разузнавачи между САЩ и Русия.

Тежък инцидент шокира Великобритания. 66-годишен бивш руски шпионин и 33-годишната му дъщеря са в критично състояние, след като бяха открити в безсъзнание на пейка пред магазин. Подозренията са, че те са отровени.

Бивш руски шпионин е в критично състояние след досег с неизвестно вещество

В Сърбия задържаха 8 чужденци, опитали да проникнат във военен обект

Естония и Русия си размениха задържани шпиони

В болница, но без опасност за живота, са и няколко души от спешната помощ и спасителните екипи, които са били в контакт с тях.

66-годишният Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия били открити на пейка пред търговски център. Свидетели разказват, че изглеждали като мъртви.

Полицията е иззела записите от охранителните камери от района, който все още остава отцепен.

„Инцидентът не е обявен за свързан с терористична дейност и призоваваме хората да не спекулират”, заяви и.д. началник на полицията в Уилтшир.

Според роднините на шпионина, той се страхувал, че руските служби ще го ликвидират. Съпругата му, по-големият му брат и синът му са починали през последните 2 години, част от тях при мистериозни обстоятелства, твърди семейството. Британският външен министър размаха пръст на Русия.

Отровата като „метод за убеждаване“ на политически противници

„Ако подозренията ни около инцидента се потвърдят, ще бъде много наложително да прегледаме режима на санкциите си и да обмислим други мерки, които трябва да въведем”, заяви Борис Джонсън.  

Русия отрече категорично каквото и да било участие.

Иран: Западът изпраща гущери, за да следят ядрената ни програма

„Знаем за случилата се трагедия. Нямаме никаква информация каква може да бъде причината за инцидента, с какво този човек се е занимавал и с какво може да е свързано всичко това”, заяви Дмитрий Песков, говорителят на президента на Русия.

Сергей Скрипал е бивш руски агент, осъден на 13 години затвор за шпионаж в полза на Великобритания през 2006 година. 4 години по-късно е един от четиримата затворници, освободени от Москва в замяна на 10 руски шпиони, задържани от ФБР.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.