Искат повторно разследване на още 14 смъртни случаи

Разраства се случаят с отровения руски шпионин във Великобритания. Депутати поискаха ново разследване на смъртта на 14 души. Те подозират, че става дума за убийства, поръчани на британска територия от други държави в последните 10 години.

14-те случая са определени, като сърдечни удари, самоубийства, инциденти и смърт по естествени причини. А в случая със Сергей Скрипал и дъщеря му, се оказа, че лекари и учени все още не могат да разберат с какво са били атакувани двамата руснаци. Те остават в критично състояние, като засега се лекуват само симптомите на отравянето.

В КРИТИЧНО СЪСТОЯНИЕ: Бивш руски шпионин отровен във Великобритания

Основна версия на разследването е, че русия стои зад отравянето в Солсбъри. А Кремъл отговори защо според тях ги замесват.

„Случилото се със Скрипал незабавно беше използвано като повод за разгръщането на антируска кампания в западните медии. Случаят още не е изяснен, но веднага се появиха спекуалативни теории. Очевидно става дума за режисирани действия. Провокация с цел противопоставяне на Русия и Великобритания”, коментира Мария Захарова, говорител на руското външно министерство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.