Коментират психологът Ани Владимирова и адвокатът Мария Шаркова

Между лекарите и лечителите. Съдбата на онкоболната Теодора трогна цяла България. С последни надежди за живот, младата жена потърсила помощ при медиум в Бразилия, но състоянието й се влошило и близките й потърсиха помощ, за да я приберат.

В Бразилия Теодора е пратена от посредничка – медиум Кармен Лазарова.

Близките на тежко болна българка не могат да я приберат у нас

„В миналото при такива тежки изпитания хората са намирали упование в религията”, коментира психологът Ани Владимирова. „В днешно време нямат особено ценности и убеждения, на които да се опрат. А светът изглежда бърз и лесно достъпен откъм решения - достатъчно е да отвориш интернет и да започнеш да се уповаваш на чакри, зодии и други нови убеждения. И на няколко часа път да намериш изцелението. Тази илюзия, че можем бързо да намерим решение води към такива на пръв поглед спасителни идеи”, коментира психологът.

Здравните власти проверяват дейността на медиума Кармен Лазарова

„Не може всеки да предлага лечение и да обещава изцеление”, обясни Мария Шаркова, адвокат по медицинско право. „Има строга регламентация в закона за здравето. Законът признава някои алтернативни методи за въздействие върху здравето – хомеопатия, акупунктура, лечебни масажи. Ако дадено лице предлага някой метод за лечение, допускан от закона, то това лице трябва да бъде регистрирано в съответната регионална здравна инспекция и да спазва определени правила”, обясни още Шаркова.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.