Собствениците на апартамента, в който са живели, се грижели за тях под заплаха

Двамата бегълци от Софийския затвор - Владимир Пелов и Радослав Колев, са прекарали седмици наред в апартамент в центъра на Ботевград. А помагачите им са били няколко, научи NOVA.

Двамата са отишли там около 25-26 април и са останали допреди около десетина дни. След това са напуснали жилището и в деня на стрелбата се е върнал само Пелов, а Колев все още не се знае къде е и дали е жив.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ПЕЛОВ: Докъде стигна разследването?

И двамата избягали затворници са били с променен външен вид – не са се подстригвали и са носели дълги бради.

Апартаментът, в който са се укривали бегълците, е на най-добрия приятел на Владимир Пелов - Мико Петков.

Петков е двоен убиец. Осъден е преди няколко години на затвор, но се самоубива в следствения арест. След това съпругата му Веселка Петкова започнала интимна връзка с Владимир Пелов, твърдят наши източници.

БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА С КЪРВАВ КРАЙ: Владимир Пелов убит при престрелка (ОБЗОР)

Веселка укривала затворниците, защото твърдяла, че се чувства застрашена. Тя и децата й - момче на 21 години и дъщеря на 13 г., пазарували храна и голямо количество алкохол на бегълците Пелов и Колев. Децата били предупредени да не казват кой се крие у тях. Не е ясно откъде рецидивистите са разполагали с пари.

Веселка и децата й осигурявали храна и убежище на затворниците. Приятелите на сина на Пелов - братята Тодор и Борис Ерменкови, отговаряли за всичко останало. Те давали информация и може би са осигурявали телефони, подозират от полицията. Предполага се, че те са следили Марио Панчев – мъжът, прострелян от Пелов.

Борис Ерменков е задържан вчера за 24 часа. Днес беше освободен. Двамата с брат му запазиха пълно мълчание.

Синът на Пелов е знаел къде е баща му през цялото време, твърдят разследващите. Днес той беше извикан в полицията отново да даде показания. Никой не знае къде са били Пелов и Колев от 3 април, когато бягат от затвора в София, до края на април, когато започват да се укриват в апартамента в Ботевград.

А роднините на Пелов искат тялото му да бъде кремирано, защото се опасяват, че върху гроба му могат да се извършат вандалски действия. Очаква се уикенда той да бъде погребан. Брат му заяви пред NOVA, че властите отказват да разрешат кремация, и е сезирал омбудсмана.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.