Социалистите се събраха на Национално съвещание в НДК

БСП с нова програма за бъдещето на страната. Социалистите са я нарекли "Визия за България". Според тях това не е алтернатива на ГЕРБ, а на системата. Корнелия Нинова обясни, че новата визия е провокирана от диагнозата на един учен от БАН, че България е в клинична демографска смърт. И още силни фрази използва тя при представянето на идеите за промяна.

Почти няма сфера, за която БСП да не предлага промяна. Първият извод от това е на самата Корнелия Нинова - няма да стигнат кадрите, затова и една от идеите е държавата да поеме обучението им. Червените са направили анализ точно колко хора ще са необходими и в кои специалности, за да не се внася работна ръка отвън.

„Уважаеми другарки и другари, голяма грешка е да разчитаме на имигрантите”, каза Нинова.

И инвеститори отвън няма да имат достъп до български стратегически предприятия - ако визията на БСП против концесиите стане факт. Мотивът за промяната - отдаването на концесия е, цитирам, скрита приватизация.

„Радваме се,че КЗК прояви разум и спря сделката за Инерком”, коментира тя.

Край на сделките и в държавните и общинските болници, искат БСП. И по-точно - лечебните заведения да не са търговски дружества и да се издържат от здравната каса. А родените в тях нови поколения, да получат безплатна детска градина. Родителите пък да плащат жилищните си ипотеки с облекчения. И да разчитат на праволинейна държавна политика:

„Не на джендър идеологията в българското училище”, категорична бе Нинова.

Само при данъчното облагане БСП ще иска зачитане на различията - и прогресивен данък за по-богатите. Корнелия Нинова призова за намаляване на ДДС върху храните и изчакване на влизането в еврозоната. До постигането на една по-стабилна България, по представения днес модел.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.