Съществува ли едър бизнес, който поръчва закони в парламента?

Основното усещане в края на сезона е, че този парламент прокарва текствове, след които се получават обвинения, че се обслужват определени кръгове, а не интереса на гражданите. Депутати от всички парламентарни групи правят равносметка за случилото се през изминалия сезон.

"Демонстрацията вчера, на която всички медии бяха свидетели, показа, че всички парламентарни групи нямат връзка с едрия бизнес. Ветото на президента бе подкрепено със сериозно мнозинство. Бе прегласуван Законът за приватизация и следприватизационен контрол. Това говори точно в тази посока. Обвиненията, които бяха отправени през изминалата седмица, вече нямат никаква почва", заяви в "Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Парламентът подкрепи президентското вето върху Закона за приватизацията

"След гласуването на този закон в публичното пространство се внуши на обществото, че това е лобистки текст. Получи се наслагване на тези, които представляваха интерес. Самият Валери Симеонов каза, че това не е лобистки текст, но след това го обясни по достатъчно напоителен начин пред медиите, което предизвика този ефект", коментира от своя страна депутатът от "Атака" Десислав Чуков.

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА: "Обединените патриоти" стигнаха до бой

"Закон, който спестява пари на един крупен бизмесмен, трябва да бъде наречен лобистки. Въпросът е защо част от депутатите гласува „за” първия път, а после се извъртяха. Факт е, че тогава БСП не оцени ситуацията чисто организационно и няма как да се оправдаем за това, че част от депутатите не бяха в залата. Но всички, които бяха в залата, гласуваха "против", каза депутатът от БСП Александър Симов.

Каракачанов: Ще успокоя колегите от БСП - правителството е стабилно (ВИДЕО)

"Ние предупредихме, че такъв вид коалиция може да генерира единствено и само скандали. Резултатът надхвърли очакванията ни. Законът за шума беше подкрепен от всички, освен от ДПС. В момента се консумира един предизвествен резултат от едно недомислено действие, от подчинение на популизма", коментира Велислава Кръстева от ДПС.

Сидеров: Не съм разрушител на кабинета (ВИДЕО)

"ВОЛЯ успя да докаже, че най-накрая политическия ни живот и в българския парламент има една политическа партия, която не може да бъде свързана с никакви корупционни схеми или с участие в съмнителни приватизационни сделки. Не успяха да ни замесят в подобен тип скандали", каза депутатът от ВОЛЯ Пламен Христов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.