На мястото на катастрофата имаше спонтанен протест

Нанасяне на тежка  телесна повреда - за това ще отговаря пред съда 18-годишният шофьор, който помете три деца на тротоар в Петрич. Георги Попстоянов остава в ареста за 72 часа. 

В петък близки на пострадалите младежи блокираха улици в града с искане за справедлив процес.

Близки и приятели на пострадалите поискаха записи от охранителните камери, за да се види имало ли е опасни дрифтове преди удара. 

 

Със сълзи и гняв започна протеста в Петрич. Младежите блокираха движението на коли по централната улица в Петрич.

Спонтанен протест в Петрич на мястото на тежката катастрофа

Свидетели на катастрофата твърдят, че шофьорът дълго време е правил дрифтове по улицата, въпреки че полицията отрича тази версия.

"Първо минава с много висока скорост, после на първия път започва да се върти, втория път пак започна да дрифти, и на третия път директно вдига ръчна и явно вместо да даде спирачка, той дава газ и се бута в нас", каза Христина, свидетел.

Близките на пострадалите се страхуват, че случаят ще бъде потулен, защото 18-годишният шофьор е син на бивш полицай. 

Кола помете трима младежи на тротоар в Петрич (ВИДЕО)

“Записите са в полицията. Конкретния случай, той не е предизвикан от това, че не е обезопасен пътя, не е предизвикан от лоша организация на движението, това е резултат от неспазване закона за пътищата, и това е лична отговорност на водачите”, каза Минка Салагьорова, зам.-кмет на община Петрич.

Резултатът е и две деца в реанимация. Приятелите на Крум още не могат да повярват, че 17-годишното момче е загубило крака си.

"Той ни е доста близък приятел момчето, спортува най-вече, фитнес. Не искаме да остане така безнаказано момчето, което е карало толкова безрасъдно", каза приятел на Любослав.

Автобус и тир се удариха на АМ "Тракия", рейсът е обърнат в канавката (ВИДЕО+СНИМКИ)

От прокуратурата заявиха, че с множество експертизи ще се доказва какво точно се е случило на пътя. 

"Дрифтът е нещо много относително. Аз виждам дрифта по един начин, вие по друг, включително има и научно обяснение какво е дрифт, важното е хората на пътя как са го възприели това, дали е като дрифт или е нещо друго. Такова понятие дрифт законодателят не се интересува”, каза Георги Иванов от Районната прокуратура Петрич.

Опасност за живота на двете пострадали деца няма. 

Репортер: Антон Чавдаров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.