Двама са с опасност за живота

Тежка катастрофа с автобус на градския транспорт и десетки ранени и уплашени пътници. Всичко това се случва на три километра от София. Някои от пострадалите са с опасност за живота. 

Инцидентът е станал малко след 7 часа тази сутрин на 3-ия километър на магистрала "Тракия" между заведението "Черната котка" и разклона за Равно поле. Тир, който изпреварва, удря автобуса отзад и той се обръща в канавката. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА

Сигналът е подаден в 7:12 часа, а първата линейка е отишла на мястото в 7:21 часа.

Кола удари два автобуса, превозващи деца


Половината хора в автобуса са ранени. Двама от тях са в реанимацията на болница "Света Ана". 

12 души са ранени, сред тях и две деца. 60-годишен мъж е хоспитализиран с черепно-мозъчна травма в реанимацията на болница "Света Анна" в София. 

"В "Пирогов са приети двама души по спешност - дете на 4 години със счупване в подбедрицата, което по спешност е наместено и гипсирано, и остава за наблюдение, 27-годишно момиче е със счупване на колянна капачка. Жена, получила комоцио, която има навяхвания на врата, е отказала да остане в болницата за наблюдение. Всички те са без опастонст за живота", съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов.  

Няколко по-леко пострадали са откарани в болница "Света Анна" и в ИСУЛ за преглед. 

25 души са пътували в автобуса на Градския транспорт в посока от село Лозен към София. 

Шофьорът, предизвикал катастрофата, е турски гражданин. Дали е тираджията е карал с превишена скорост, заспал ли е, защо на асфалта има 30 метрова следа от спирачен път, тепърва ще се произнесе полицията. Първата  информация на място обобщава заместник-кметът на София по транспорта. 

"Предвид, че автобусът е пътувал в лентата и е ударен отзад от тира, бихме могли да предположим, че тирът е виновен за катастрофата, но това ще се установи от полицията. Всеки, който има документ за превозване в градския транспорт, бил той карта или билет, е застрахован", коментира Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община. 

Заради инцидента часове наред движението към София е само в една лента на магистралата, образува се дълга колона изчакващи автомобили.  

Репортери: Рада Богданова, Златина Зехирова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.