Борисов нареди на кмета, който е от ГЕРБ, засега да не изпълнява решението

Нов спор за строителство край Южното Черноморие. Става дума за имот недалече от плажа „Силистар”. Общинският съвет на Царево гласува да се изработи проект за застрояване в местността.

В същото време обаче кметът на общината Георги Лапчев е категоричен, че  единственото намерение е да се направи път. Подобие на път съществува и сега.

Частник отново взима 5 лв. за паркиране на плаж "Силистар"

От друга страна в предложението на Георги Лапчев пише, че теренът е предназначен за вилни сгради, високи до 5 метра и половина. Сега допустимите метри са до 10. Според кмета строителството в терена и сега е възможно, защото е урбанизирана територия. Ясно е обаче, че имотът попада в границите на две защитени зони и така намеренията към него трябва да минат през екооценки. По случая проверка ще прави и регионалната екоинспекция в Бургас.  

Същевременно Бойко Борисов като председател на ПП ГЕРБ разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев, който също е от ГЕРБ, да задържи и да не изпълнява решението на Общинския съвет „до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.