Оставката на Валери Симеонов няма да реши проблемите, смята Красимир Каракачанов

"Правителството си върши работата, оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е решение. Една оставка в момента означава да съборим правителството. Не подкрепям неговата оставка". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов след проведена среща на "Обединени патриоти". От нея обаче отсъства лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който също поиска оставката на Валери Симеонов.

Самият Симеонов отново повтори, че няма да се извини, защото е бил разбран неправилно.

„„Кресливи майки на уж болни деца” беше извадено от контекста и не съм го казал. Между тях има 13 думи. Наистина ли някой от вас го мисли, че може да съм го казал. Не виждам причина да се извинявам, че не съм правилно разбран”, каза след срещата Валери Симеонов. 

На въпрос дали ще оцелее „малката коалиция” Симеонов обясни, че различия има, но подписаното коалиционно споразумение на практика не е нарушавано.

Въпросът беше породен от отсъствието на лидера на "Атака" Волен Сидеров. 

Във Facebook Сидеров обясни мотивите си така: „НФСБ преди 6 дни свали политическото доверие от мен като председател на ПГ на „Обединени патриоти”, ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща”.

„Дори да подам оставка, правителството може да продължи да функционира”, каза по-рано днес Симеонов.

Той обяви, че редица организации готвят контрапротест в негова защита в сряда сутрин. Вицепремиерът обаче призова демонстрацията да бъде отменена, защото самият той не приемал „средствата на уличния натиск”.

Симеонов призова да не се провежда протест в негова защита (ВИДЕО)

„Една година и половина се правих на "синя каска". Опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. Оттук нататък губим много време. Вместо да се занимаваме с нещата, които сме заложили в програмата на „Обединени патриоти” – миграцията, битовата престъпност, демографската криза и още много други неща, се занимаваме с глупости. Аз не съм влязъл в политиката, за да бъда съдия”, каза на свой ред лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, към когото са насочени очакванията за потушаване на напрежението в „малката коалиция”.

Каракачанов: Аз повече ролята на "синя каска" няма да играя

Междувременно от БСП поискаха Валери Симеонов да бъде изслушан от парламента.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.