Пострадалите са мъж на 77 и жена на 83 години

Възрастни хора в Пазарджишко са нападнати в деня, в който получили пенсиите си. Пострадалите са мъж на 77 и жена на 83 години. Нападателите са задържани. Част от тях са с висящи дела.

Малко след 20.30 ч. в пазарджишкото село Огняново мъж с качулка нахлул в къщата на 77-годишния Милан Чолаков и го заплашил с нож. Нападателят преобърнал цялата стая, но не открил пенсията от 300 лв., която възрастният мъж взел в същия ден.

БРУТАЛЕН ПОБОЙ ЗА 120 ЛЕВА: Крадец преби възрастен мъж в Славяново (ВИДЕО)

"Влезе тук, хвана ме за яката и каза "Давай парите, иначе ще те заколя", разказа пострадалият мъж.

На следващия ден в съседното село Алеко Константиново възрастна жена е нападната на улицата. 83-годишната Цветана Грозданова е пенсионирана учителка. Тя се връщала от пощата, където взела пенсията си. 

"Пресрещна ме и ме попита дали съм си взела пенсията. Посегна към чантата ми и избяга. Вътре беше портфейла ми с всички пари. Развиках се и започнах да плача", оплака се Грозданова.

Нападнаха полицаи в Ботевградско, 20 души са арестувани

За броени часове полицията в Пазарджик успява да задържани нападателите.

"При случая на грабеж в Огняново е задържан мъж на 29 години. Той е криминално проявен , осъждан е. А във втория случай от Алеко Константиново са задържани двама - на 18 и 19 години. единият от тях е криминално проявен", информира говорителят на ОДП на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.