ГЕРБ стяга редиците за изборите

БСП с толкова провалени политици ни доближават и ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред съпартийците си по време на срещата на ГЕРБ в НДК.

Елитът на ГЕРБ се събра на Национална среща при засилени мерки за сигурност. Форумът на управляващата партия имаше за цел определи стратегията за предстоящите избори за европейски парламент.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"За какво създадохме ГЕРБ и когато го създадохме, в какви условия го създадохме. Тогава нашите опоненти бяха министри, първи дами и народът всячески искаше да се отърве от тях и избраха нас", заяви Борисов.

„Тогава ви казах: „Истинската дясна партия се казва ГЕРБ. Тя ще е вашият партньор – и на Германия, и на ЕС”. Вече взаимно можем да кажем, че сме си били полезни”, обърна се Борисов към фондация „Конрад Аденауер”.

"Преди нас не бяха правили нищо, затова на нас беше лесно да направим даже повече, отколкото може да направи една партия", каза още Борисов. "Никога икономиката на САЩ не е била в по-добро състояние от сега. В същото време никога не е била в такова бюджетно затруднение. Германия се къпе в пари, но и тя е в тежки сътресения. Франция, Италия, Белгия … Значи нещо има, което трябва да променим. Не трябва да седнем на мисълта – да имаме здрави структури. Трябва да продължим да работим", призова Борисов.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Той подчерта, че ПП ГЕРБ е направила толкова много, трябва да има високо самочувствие. Според него в партията обаче няма съпротивителна сила да реагира на упреците от опонентите.

"Трябва да търся кметове, министри, за да излязат да защитят по дадена тема какво се прави. При министрите е същото – всекидневно работя с Дончев и Горанов – те оправят нещата", твърди премиерът.

"Задавам си за мен въпроса – защо сме първа политическа сила, защо обаче и нашата подкрепа намалява. Да, износваме се. Но от първото правителство само аз и Томислав Дончев сме още в правителството. Всеки ден се говори за корупция. Защо? Ако вие не си вземете мерки да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие - дали суджук или друго, ще избие. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, за коетои ни обвиняват и ако не сме – да не го допуснем. Кметът трябва да работи с всеки един – с всеки трябва да сме човеци. И да му говориш за нещо велико – за Брекзит или нещо друго, няма да има ефект. Всеки трябва да бъде чут", призова лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Олег Попов, NOVA

"Всеки един трябва да се замисли – защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха всеки път. Всеки трябва да си помисли къде има грешка, включително и аз, подчерта той. В момента най-корумпираните хора говорят за корупция в момента", заяви Борисов.

„Иначе във вътрешен план се прави много – съкращаваме администрацията с 1600 души, за да можем да увеличим заплатите, каза в качеството си на премиер Борисов. Факт е, че БСП с тези провалени политици ни доближава. Така че моля ви всеки един да се огледа какво прави“, обърна се той към залата.

"27% беше външният дълг, сега е 20% - защо не им напомняте? И как им бяха спрени еврофондовете...", подчерта Борисов. "Те не искат да правим "Хемус" - вие си мълчите. Като за санирането, като всичко останало. Защо си мълчите? Не ви е важно ли? Какво лошо искаме да направим? Ако е било лесно, Тодор Живков да го е направил. БСП да са го направили, ДПС да са го направили, Костов да го е направил." , добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна и високата оценка на Брюксел за българското председателство. За Македония Борисов заяви следното: „Избрахте Северна Македония – ми умряхме от студ, бе. Не можахте ли нещо по-топло да изберете“.

За Брекзит той каза, че не е оптимист. „До 29 март трябва да сме готови за всичко, включително и за визов режим“, коментира той. 

"Партията, която направи ромските гета, умишлено държеше в подчинение ромите, вчера ми задава въпрос за ромите, при положение, че сме вкарали в класните 30 хиляди деца да ги образоваме, милиард се даде за образователна инфраструктура." Така министър-председателят защити управлението от други нападки на социалистите.

Борисов не пропусна и темата за изтребителите като подчерта, че НС е дало мандат на изпълнителната власт да преговаря за най-доброто. Той благодари на ДПС за подкрепата за изтребителите и по темите за евроатлантическата ориентация. Благодари и на военния министър за сделките за въоръжението на армията - изтребители, кораби, бронетранспортьори.

"Правилата, начинът, по който се управлява Евросъюзът , изисква толерантност, внимание", обясни на актива по повод предстоящите ероизбори премиерът. И припомни за успешното българско европредседателство." Защо е тази злоба, че нищо не било направено, ами те от Белия дом до Москва, от Париж до Берлин ни казват колко много неща сме направили. Успяваме да балансираме между всички интереси. Полагаме огромни усиля за Брекзит да се подготвим за всички сценарии", коментира още Бойко Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.