Първата критика дойде от „Дондуков” 2

Политически скандал беляза днешния празничен ден. След като вчера правителството на Димитър Главчев на свое заседание даде „зелена светлина” за изграждането на частна детска болница, докато все още нямаме държавна такава, днес заваляха обвинения в обслужване на частни интереси. Снощи премиерът обяви, че е получил уверение от здравния министър, че пари за държавната педиатрия има.

Главчев: Осигурено е финансирането на държавната детска болница

Днес първата критика дойде от „Дондуков” 2. Румен Радев определи решението на правителството като изненадващо. „Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес”, подчерта държавният глава. Според него кабинетът „Главчев”, вместо да придвижи напред проекта за държавна болница, помага за превръщането на тази кауза в частна. Радев призова правителството да преосмисли решението си.

Радев: Здравеопазването трябва да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес

ПП-ДБ обяви, че внася сигнал в прокуратурата и ДАНС за спешна проверка и призова президента, назначил служебното правителство, и премиера Главчев да предприемат действия за оттегляне на решението.

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница



ДПС също реагира. Председателят на партията Делян Пеевски призова правителството незабавно да преразгледа решението за частна детска болница. Пеевски каза още, че хората „трябва да знаят кой подведе Министерския съвет да вземе подобно решение и чии интереси е обслужил”.

Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница

Реакция дойде и от ГЕРБ, откъдето обясниха, че партията винаги е подкрепяла и подкрепя проекта за изграждането на държавна национална детска болница като проект със стратегическо значение за България. „Очакваме всички правителства - независимо служебни или редовни, да работят за изпълнението на този национален приоритет”, се казва в позицията на партията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase