Преди дни полицай получи нараняване на ръката, а шофьор беше арестуван, след опит за проверка на пътя

За първи път официалната версия на полицията за инцидента в столичния квартал „Дружба”. Преди дни полицай получи нараняване на ръката, а шофьор беше арестуван, след опит за проверка на пътя. Задържаният твърди, че той е бил жертва на агресията и полицаят не е удрян, а се е подхлъзнал.

Трети ден Зоран Маглешев и полицията спорят кой е бил агресивен. 33-годишният мъж продължава да твърди, че не е нападал полицаят, а тъкмо обратното.

„Аз се опитвам да си извадя личната карта от портмонето и през това време той ме напада”, твърди Зоран.

РАЗМИНАВАНЕ ВЪВ ВЕРСИИТЕ: Има ли нападнат полицай?

От ръководството на столичната охранителна полиция твърдят обратното.

„Започва едно агресивно поведение от негова страна като започва да заснема действията на служители в непосредствена близост. Буквално телефонът, с който снима, е в лицето му. Всеки може да снима, но да му завреш телефона в лицето и да му пречиш да изпълни служебните си задължения, не е нормално”, заяви Борислав Муеров, директор на „Охранителна полиция” към СДВР.

Полицаите  направили забележка на Зоран, но той не спрял да снима.

„Започва едно бутане, като се обръща с лакът. От така създалата се ситуация, колегата пада на земята, като си наранява дланта на ръката и пръстите”, заяви Муеров.  

Така Зоран е задържан за нанасяне на лека телесна повреда на полицая. До срещата му с полицията се стигнало, след като съсед подал сигнал, че Зоран е ударил колата му пред блока. Униформените искали да му връчат протокол за това. Мъжът твърди, че не е виновен, от полицията отново са на обратното мнение.

„Съвпаденията на височина и боя в двата автомобила доказват това нещо. Свидетели на ПТП-то няма”, обясни Муеров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.