Държавният глава смята, че икономиката ни е поставена пред сериозни предизвикателства

"Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да си поговорят за състоянието на българската икономика, за нейната конкурентоспособност. Защото дистанцията между нас и страните от Централна и Източна Европа се увеличава". Това заяви президентът Румен Радев при откриването на бизнес форум.

Радев призова за засилване на инвестиционното сътрудничество с Китай

Държавният глава смята, че икономиката ни е поставена пред сериозни предизвикателства, трябва да се преструктурира и е дошло време за стратегически решения.

"Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната изпълнителната и съдебната власт не създаде подходящи условия за инвеститорите", смята Радев. В тази връзка той обърна внимание и за типа инвеститори, които привличаме, предаде БГНЕС.

Румен Радев: Австрия е наш приоритетен икономически партньор

"Само инвестиции в индустрията може да гарантират устойчив темп на развитие на икономиката“, убеден е президентът. "Бизнесът и държавата трябва да обсъдят 3 важни неща - какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме", коментира президентът.

Държавният глава смята също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.