Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ на пресконференция след среща с ПГ на ВОЛЯ

 "До края на управленския мандат имаме вариант минималната пенсия да е 240 лв." Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция след срещата на парламентарните групи на ГЕРБ и “Воля”.

" Това, което имаме като средна работна заплата към момента, е 1135 лева, до 2021 се очаква тя да бъде 1400 лв.", коментира още Цветанов. "Това, което прави впечатление е, че ние правим всички възможно да има повече пари за социална политика. Това е ангажимент, който ще продължим да поддържаме", каза още Цветанов. 

 Цветанов обясни, че една от темите в разговорите с "Воля" е била развитието на Северозападна България. „Започнахме първо с финансовата част, с бюджетната дисциплина и с това, което в момента прави държавата. Знаем, че приходните агенции работят изключително добре. Знаем, че БВП се увеличава и това, което сме заложили докрая на управленския мандат е да бъде 120 млн. лв. Знаем, че за тази година имаме 116 млрд. лв., което означава, че това е съвсем изпълнима цифра в края на управленския мандат“, коментира Цветанов. Той обърна внимание, че в разговорите е станало на въпрос и за минималната пенсия и отчете, че докрая на управленския мандат се предвижда да бъде 240 лв. „Това, което беше заявено от г-н Марешки, че в тяхната управленска програма е заложено, е че в края на 2021 г. би било добре пенсията да бъде 240 лв. Говорим за реални възможности на държавата, а не за популизъм и популистки послания“, допълни още той. 

Впечатлени сме от професионализма, който излъчиха в по-стегнат формат най-видните представители на управляващата партия ГЕРБ. Това каза на брифинга лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, предаде "Фокус" . „Благодаря на ГЕРБ за бързата реакция и отзоваването на нашето желание да се запознаем с това какво е обещавала партията преди изборите и как си изпълнява своята програма.“, коментира Марешки. Според него най-важното е дали партиите, които са избрани, изпълняват програмата си. „ Слава Богу, че това се случва“, добави Марешки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.