Темата коментират политолозите Стойчо Стойчев и Георги Киряков

„Темата с имотите е болна тема на българското общество - може би, защото нашата народопсихология е такава, че свързваме с битовото голяма част от отношението ни към политиката. Затова и магнитудът на този скандал е много по-голям, отколкото този на предишни политически скандали”. Така политологът Стойчо Стойчев коментира в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” темата с новия апартамент на Цветан Цветанов. Според Стойчев подобна сделка, независимо дали тя е законна или не, в предизборно време задължително бива използвана от политическите опоненти.

Започват проверки на имотните сделки

„Няма проблем да се направи сделка и сега, но ако Цветанов беше купил апартамента на пазарни цени”, каза Георги Киряков. Според него заместник-председателят на ГЕРБ трябва да понесе някаква санкция, „най-малкото да бъде отстранен от предизборния щаб на партията”.

„Без Цветан Цветанов обаче структурите не могат да съществуват в този си вид. Не се знае кой би дошъл на негово място и дали структурите ще го приемат”, коментира Киряков.

Според Стойчев темата с апартаментите се „раздухва сега не за да се уязви ГЕРБ преди избори, а заради преговорите с американците за изтребителите”. Политологът допълни, че никой няма да спечели от така създалата се ситуация, включително и БСП.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.