Това е шестият милионер от играта „Лото 6 от 47“

31-годишният Ивайло Кръстев от Русе е големият късметлия, който спечели джакпота в играта „Лото 6 от 47“ в размер на 2 000 000 лева, включващ къща, спортна кола и 10-дневна почивка за двама в Дубай на 23 април. Късметлийската квитанция е подарък от баща му, който е играл с числа, избрани на случаен принцип.

Печелившата комбинация, която броени дни преди Великден превърна Ивайло в милионер, е съставена от числата: 5, 21, 22, 32, 43 и 44.

В късметлийската вечер Ивайло е бил на гости на родителите си. Тогава баща му Красимир му подарява печелившата квитанция. Не са гледали тегленето. Малко по-късно Ивайло все пак решава да провери числата в сайта на Национална лотария и установява, че всички съвпадат.

„Настана голяма еуфория. Първоначално никой не повярва. След това всеки от нас провери числата няколко пъти“, каза късметлията.

Ивайло се занимава с горещо поцинковане. Джакпотът идва в момент, в който очаква друго щастливо събитие в живота си - да стане баща. „Много съм развълнуван. Никога не съм вярвал, че ще спечеля 2 000 000 лева. Съвсем скоро ще ставам баща и с парите ще си купим жилище, защото в момента живеем под наем“, сподели късметлията. С печалбата той ще помогне и на най-близките си.

„Много се радвам. Мечтал съм, но не съм вярвал, че джакпотът ще падне при нас. Вече ще живеем малко по-спокойно“, каза бащата на милионера, който често изпробва късмета си в Национална лотария. Той сподели, че спонтанно е решил да подари квитанцията на сина си, а за себе си е оставил билет „Кеш Кръстословици“, който си е купил същия ден.

Джакпотът в играта беше спечелен с фиш на стойност 2 лева, пуснат в пункт на Национална лотария в Lafka. Голямата печалба вече е презаредена и е в очакване на нов късметлия. Тегленията за 2 000 000 лева, включващи къща, спортна кола и 10-дневна почивка за двама в Дубай са всяка вечер в централната емисия новини на NOVA.