Това е история за едно малко чудо, което носи светлина

Тя е родена по-рано, отколкото трябва. Шансът да оцелее е буквално 50 на 50. Но попада в ръцете на хората, които вдъхват надежда и живот. Това е истинска история от живота, но е за чудеса. За едно малко чудо, което носи светлина. Когато се появява на бял свят, малката Юлия тежи само 700 грама. Бебенце с критично ниско тегло - под килограм.

В неонатологията на болница "Надежда" малкото човече се бори за всяка глътка въздух.

Близките на мъртвото бебе от катастрофата с Местан искат следствен експеримент

Юлия се ражда много по-рано от предвиденото - в 6-тия месец, с тегло от 700 гр. Терминът на Ели е чак за 29 август, но рожбата й я изненадва на 19 май.

И за родители, и за лекари започва борбата за тези скъпоценни 700 грама живот. За четири месеца болницата става нейният дом, а лекарите – нейното второ семейство. Три месеца малката Юлия диша през тръбичка и се бори буквално за всяка глътка въздух. Сега тя е голяма госпожица в сравнение с времето, когато е в кувьоз.

Арестуваха и майката на изоставеното бебе в Пловдив

На 30 юли най-сетне Елена гушка за първи път дъщеричката си. Благодарение на грижите на екипа на отделението по Неонатология в МБАЛ "Надежда", тя укрепва и днес вече си е у дома, при своите родители.

Сега малката Юлия е на 11 месеца, но в развитието си е като в 7 месец. Добрата новина е, че е напълно здрава и се развива нормално.

В болница "Надежда" са проплакали над 10 400 бебенца за последните 6 години.

Интересно е да се знае, че едни от най-блестящите умове в световната история, са били недоносени деца - Алберт Айнщайн, Марк Твен, Исак Нютон, Уинстън Чърчил. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.