Бебето все още си няма име

Поздравленията към принц Хари и съпругата му Меган за раждането на тяхното първо отроче не секват. Бащата на Меган - Томас Маркъл, който е доста отчужден от дъщеря си, изрази надежда пред в. "Сън", че "бебето ще служи на короната и на народа на Великобритания с чест и достойнство", съобщават Асошиейтед прес и БТА.

В последно време Томас Маркъл критикуваше Меган, което обтегна отношенията помежду им. Той дори не присъства на сватбата й с Хари заради здравословни проблеми.

БУНТАРИТЕ ХАРИ И МЕГАН - ЛЮБИМАТА КРАЛСКА ДВОЙКА (ГАЛЕРИЯ)

Поздравления още вчера прати британският премиер Тереза Мей. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън последва примера й. Поздравления дойдоха от Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби, от чичото на Хари - принц Андрю, от лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Всички те пожелават на новороденото и на неговите родители всичко най-добро.

Премиерите на Нова Зеландия и на Австралия и семейство Обама също приветстваха раждането на сина на принц Хари и на съпругата му Меган, предаде Асошиейтед прес.

Меган Маркъл роди момче (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новозеландският премиер Джасинда Ардърн изрази надежда, че в скоро време разрасналото се младо семейство ще посети Нова Зеландия. Тя пожела на младите родители и на момченцето им всичко най-хубаво и каза, че раждането на дете е невероятно вълнуващ период от живота.

Миналата година Ардърн стана вторият премиер в модерната история, родила по време на мандата си. Дъщеричката й Нийв е на 10 месеца.


Премиерът на Австралия Скот Морисън каза, че раждането на дете, било то кралско, или с обикновен произход, е фантастичен момент за всяко семейство.

КОЯ Е МЕГАН МАРКЪЛ - ГАЛЕРИЯ

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама също поздрави младите родители. В Twitter тя написа: "Поздравления Меган и Хари! Барак и аз сме толкова развълнувани заради вас". Тя допълни, че заедно с Барак Обама горят от нетърпение да видят бебето.

На вратата на Бъкингамския дворец беше закачено и официално съобщение за раждането. В него се казва, че кралица Елизабет Втора приветства раждането на сина на Хари и Меган Маркъл, който е неин осми правнук.

Бебето все още си няма име. То няма и автоматично да получи титлата принц, а ще трябва прабаба му да реши дали да го удостои с нея. Титлата принц се пада автоматично на първородното дете на престолонаследника, тоест на принц Уилям и на неговия син принц Джордж, които са съответно първи син и първи син на сина на престолонаследника принц Чарлз. Кралицата обаче удостои с титлите принцеса и принц и сестрата и брата на принц Джордж - Шарлот и Луи, припомня в. "Фигаро".

Защо децата на Хари и Меган няма да са принцове и принцеси?

Британските принцове и футболни звезди - на премиерата на "Нашата планета" (СНИМКИ)

Шарлот и Джордж, които разтопяват сърцата на феновете (ГАЛЕРИЯ)

Принцеса Шарлот - 3 години в 33 кадъра (ГАЛЕРИЯ)

Как ще изглежда принц Джордж на 40? (СНИМКИ)

Любопитни факти за принц Уилям (СНИМКИ)

Принц Хари: Нито едно момче не бива да ходи след ковчега на майка си пред очите на милиони (ВИДЕО+СНИМКИ)

15 неизвестни факта за лейди Даяна

Кейт сложи тиарата на Даяна и бижутата на Елизабет

Какво са си казали Уилям и Хари с Даяна часове преди смъртта й (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кои са забранените храни в Бъкингамския дворец?

Принц Джордж и принцеса Шарлот ще бъдат сред шаферите на сватбата на Хари (ВИДЕО)

Първите годежни снимки на принц Хари и Меган Маркъл (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.