Разговор с Веселин Марешки, Венцислав Тоцев и Георги Димов

Аз съм единственият от кандидатите за евродепутат, който не иска да става евродепутат, не иска да става депутат, не иска да става министър, не иска да се бори с картелите, а просто иска българите да живеят добре, да има нормални управляващи, нормални правила за бизнес в държавата и понеже няма, хората отдолу постоянно казват: „Искаме да дойдете да станете кмет на Варна, искаме да си останете в българския парламент,за да свършите работата, искаме и в ЕП да отидете, за да вдигнете проблема с грабежа в България на по-високо ниво, искаме да продължаваме да правите бензиностанции и аптеки”. Това каза водачът на листата на „Воля – Български родолюбци” Веселин Марешки в ефира на „Здравей, България”.

КАНДИДАТИ ПО ВРЕМЕ НА КАМПАНИЯ: Веселин Марешки – в битката за ЕП

„Аз съм кандидат на българския народ”, обясни той.

Водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов” Венцислав Тоцев заяви смисълът на евровота е определена политика да получи подкрепа. „Не е важно някой да стане евродепутат, а е важно определена политика да получи подкрепа. В основата на участието в европейските избори е да успееш да наложиш някаква идея, така че тя да бъде важна за останалата част от политическия и обществен живот”, каза той.

Водачът на листата за евроизборите на партия "Атака": В момента Европа умира

Водачът на листата на партия „Атака” Георги Димов заяви, че „Европа не е само икономика и не всичко е икономическо  и материално”: „Имаме духовност, древна цивилизация, християнска. Аз като българин, патриот  и учен искам България да оцелее. Искам да видя силна България, социална справедливост, равнопоставеност и доходи, с които хората да могат да живеят в социална равнопоставеност. Моята цел е да запазя България като център  на православната цивилизация. България да бъде силен фактор – геополитически, политически субект в Европа”. 

Тримата кандидати коментираха и темата за доходите на българина.

Темата за доходите е основна, защото, ако говорим за двоен стандарт, не можем да си представим как държави, които са водещите в Европа, които задават тона, като Германия, като Франция, имат минимална заплата от 1500 евро. Партия „Атака” внесе призив към Юнкер за минимална европейска заплата. Това е актуална тема и виждаме, че се вдига глас в Европа за това нещо. Партия „Атака” ще се бори по всякакъв начин за повишение на доходите на българина, каза Георги Димов.

Венцислав Тоцев заяви, че изваждането не темата за доходите на българите  на преден план в предизборната кампания е популизъм. „Нормално е темата за доходите да бъде важна за всеки човек без значение какви са изборите. Трябва да бъдем наясно, че да определяме минимална работна заплата или пенсия в европейката политика е популизъм, което може да се хареса на една част от хората, но разбирането за ЕС и какво можем да вземем от там е съвсем различно”, каза кандидатът на „Патриоти за Валери Симеонов”.

Веселин Марешки заяви, че най-важната тема за българите трябва да бъде образованието, а не доходит.  „Много е жалко, че в 21 век поставяме на първо място въпроса за доходите. В 21 век хората в България са още роби и се борят за свободата си, за насъщния, а не затова да кажат, че първото нещо е образованието. За мен по-важното е образованието на хората, с което да им дадем шанс да работят и да успяват навсякъде по света”, каза той.

Мненията на тримата кандидати за евродепутати относно европейските средства, къщите за гости и пакета "Мобилност" вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.