България е била велика държава, а сега се борим за нейното оцеляване, смята Георги Димов

"Аз съм издигнат от партия „Атака”. Аз не съм член на партията, а бях избран от техните зрители. Като учен, аз съм изживял своя катарзис пет години с 500 лв. заплата. С тази заплата аз съм изживял своя катарзис, за да разбера проблемите на България". Това каза водачът на листата за европейските избори на партия „Атака” Георги Димов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

"Атака" откри предизборната си кампания

„България е била велика държава, а сега се борим за нейното оцеляване. България се размива в този ЕС. Европа е слаба, болна, умираща, старчески дом, беззъба, емигранти я заливат, в момента тя е един пазар на корпорациите. В момента Европа умира. България е част от ЕС без армия, без икономика, без национална идентичност, защото езикът се размива, размива се историята, тя се деформира от определени групи, които изкарват изключително много пари, журналисти, които изкарват много пари, социолози, които изкарват много пари. Аз съм о другата страна, която живее със скромни средства, която като историк, изследвал генезиса на проблемите в Европа, се бори”, обясни Димов.

При откриването на предизборната си кампания членове на партията и кандидатите за евродепутати внесоха в сградата на Европейския парламент в София анекс към договора ни с Европейския  съюз. С него настояват за увеличаване на еврофондовете за България и подобряване на социалната политика в страната. Кампанията на „Атака” е под мотото: "Да си вземем своето от Европейския съюз."

Целия разговор гледайте във видеото.

овините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.