Румен Порожанов е подал оставка заради отстранения зам.-директор на ДФЗ, каза премиерът Бойко Борисов

Земеделският министър Румен Порожанов е подал оставка заради факта, че отстранената зам.-директорка на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова е останала на длъжността си. Това каза премиерът Бойко Борисов. Той присъства на церемония, на която беше представено ново техническо оборудване за служителите на полицейските структури в МВР, съобщава БТА. Борисов припомни, че още миналата седмица е дал срок тя да бъде освободена от длъжност.

"Проверявам много неща, а това, което ускори подаването на оставка, след като ясно се разпоредих за отстраняване на заместник-шефа на ДФ "Земеделие", чийто телефон беше на един от сайтовете за къщи за гости, се оказа, че днес тя още е на работа", каза Борисов.

Министър Румен Порожанов подаде оставка

"Ако някой иска да си пази човек, аз съм разпоредил, където има нарушители, да си отговарят пред закона. Още утре ще извършим смяната. Ясно е кой ще го замести, ще уведомим коалиционните партньори, а и самия човек", добави премиерът, който присъства на демонстрация и раздаване на нова техника за служителите на МВР.

"Такива къщи за гости има във всички европейски държави, много нужни за туризъм извън големите курорти, и всеки, който е злоупотребил, ще му се вземат парите и ще му се търси отговорност. А и е добра превенция, за който иска да нарушава в бъдеще", заяви премиерът и добави: "Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте!"

Министърът на икономиката Емил Караниколов също коментира оставката на Порожанов. "Изключителен експерт, но това е личен акт, който аз не мога да коментирам. Така или иначе ГЕРБ показват своите европейски ценности. Дори и да има съмнение за нещо, те предприемат съответните действия", каза министърът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.