Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че на този етап има неудовлетворителни ценови предложения

В събота се очаква повече яснота за резултата от преговорите за цената на самолетите F-16, които България иска да купи от САЩ.

Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че на този етап има неудовлетворителни ценови предложения и ще се наложи преговорите на нашата делегация във Вашингтон да продължат.

Трудни преговори за цената на новите изтребители

Според него, е важно цените на самолетите да са в рамките на тези милиард и половина лева, които България е готова да плати за новите изтребители.

Българска делегация заминава за Вашингтон, за да преговаря за F-16

„Знаете, че сме декларирали нашите финансови възможности, но от едно ниво нагоре не знам дали е оправдано за обществото и данъкоплатеца, ако цената е толкова висока. Другият въпрос, по който трябва да продължат разговорите, е начина на плащане, еднократно или на няколко вноски, това са разговори, които според мен ще продължат. На този етап има разбиране от американската страна, надявам се, че изявлението което направи Белия дом, когато ние взехме решението да започнем преговори с тях, ще стане реалност. А именно, че американската страна ще се съобрази с нашите финансови възможности”, коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.