Бюлетините ще бъдат доставени до 21 май

Финална подготовка за евроизборите в цялата страна. Бюлетините ще бъдат доставени до 21 май. От Пожарната, полицията и общините ще трябва да проверят всички помещения, в които ще се гласува следващата неделя.

81 урни вече са почистени и в готовност да тръгнат към всяка секция в община Монтана. Повредените и счупените са подменени с нови.

Започна превозването на бюлетините за изборите (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Буквално всеки ден се прави нещо за подготовка за изборите. Сега са осигурени урните за гласуване, кабините за гласуване се монтират в съответните секции, техническите материали, които се предоставят на секционните комисии се подготвят за разпределение", обясни Красимир Иванов от община Монтана.

За всяка комисия, трябва да има осигурени принтер и телефон. Седмица преди евровота вече се подготвят и канцеларските материали.

ЦИК представи машините за евровота (ВИДЕО+СНИМКИ)

"За всяка секция, трябва да има химикалки пишещи син цвят, линия, фенер, кабарчета, моливи, гумички", каза Димитрина Миленкова от община Монтана.

В събота очакват само бюлетините и изборните списъци, които ще бъдат охранявани от полицията.

"В самия изборен ден може някъде да се наложи да реагираме за което имаме сформирани екипи и ще реагираме във всяка една ситуация за всичко", поясни Красимир Иванов.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.