На церемонията присъстваха премиерът и столичният кмет

Премиерът Бойко Борисов и кемтът на София Йорданка Фандъкова откриха модернизираната учебна база на Национална спортна академия „Васил Левски" на ул. "Гургулят"  в столицата. В ремонта на сградата и построяването нов мултифункционален салон са инвестирани над 3 755 000 лева. Проектът е реализиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. В сградата се обучават предимно студенти от приоритетните направления "Педагогика на обучението" и "Спорт".

„Тази промяна на сграда в центъра на София е показателна за промяната на нашия град като цяло. Всеки лев, вложен в образование е инвестиция в бъдещето”, каза столичният кмет. И пожела успешна нова учебна година на студентите и преподавателите.

Премиерът пък подчерта, че в образователна инфраструктура се влагат над 1 млрд. лева, само от бюджета на регионалното министерство.

"Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда... А те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на академията, да си ги управлява. И във Военна академия правим същото, каквото в НСА, но с два месеца назад. Само работа и показваме, останалите да си плямпат. За 10 години имаме какво да покажем. И за 100 години имаме какво да покажем", заяви министър-председателят. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.