Високо в планините прехвърча първият сняг за сезона

От северозапад на югоизток облачността ще се разкъсва. Още до обяд слънцето ще се покаже над по-голямата част от страната, но температурите ще се задържат есенни – между 17 и 22 градуса. Вятърът около обяд ще се усили и ще е със скорост до 20-30 километра в час.

По Черноморието облаците ще отстъпят на слънцето малко по-късно – от обяд нататък. Първо на север, после и по южното крайбрежие. Ветровито, със скорост на северния вятър до 20-30 километра в час. Температурите през деня – 20-23 градуса на въздуха и около 23 на морската вода. Вълнението – с височина на вълните до метър. Но за почивните дни вълнението ще утихне напълно.

В планините днес – студено, а по най-високите части над 2000 метра до обяд ще прехвърча сняг. Там температурите през деня ще се колебаят около 3-4 градуса, в по-ниското – до 10-12. Вятърът на някои места ще е силен със скорост до 50-60 километра в час.

През почивните дни и в началото на новата седмица слънцето ще е господар на небето, тук там с някой друг облак. Сутрините ще са хладни, а в котловините вероятно ще паднат първите есенни слани. Дневните температури ще се повишат до към 25 градуса. Над Средиземноморието обаче се развива нова зона с ниско атмосферно налягане, с която идва и ново захлаждане с превалявания в средата на следващата седмица.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си