Той е категоричен, че отстраняването му от председателския пост на градската организация във Варна е в разрез с устава на БСП

„Ако изборите не бъдат спечелени от БСП, аз ще съм първият, който ще поиска оставката на Корнелия Нинова и промяна в ръководството на БСП, на този курс и начин на работа в партията”. Това  заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” отстраненият лидер на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

Нинова: Заставаме зад Манолова, за да спечелим по-широка подкрепа

По думите му смяната на председателя на партийната организация на червените в морската ни столица е станало в разрез с устава на партията. „Става въпрос за едно грубо погазване на устава на БСП. На 15 юли Корнелия Нинова дойде и каза, че снема политическата отговорност от мен като председател на БСП – Варна и на мое място става председател друг човек. По устав това нещо не може да се случи”, заяви Гуцанов.

Шефът на варненските социалисти е свален от поста

Той уточни, че единственият орган, който може да реши дали един лидер трябва да бъде сменен, е градската конференция. А Националният съвет може да одобри или да не кандидатът за кмет, но не и листата.

Той е категоричен, че казусът с градската организация отдавна е прехвърлил пределите на Варна. И сподели, че ще бъде много щастлив, ако БСП спечели изборите в морската столица, въпреки че ръководството на партията не е одобрило нито кандидатурата за кмет на местната организация, нито листата за общински съветници. 

Целия разговор гледайте във видеото.

НАПРЕЖЕНИЕ В ЛЯВО: БСП подрежда листите си

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.