Бойното изкуство има много дълбока философия

"Айкидо е бойно изкуство, което обединява технически и философски елементи. Най-важното при айкидо тренировката е това, което наричаме "истинска победа" - победа в себе си, благодарение на чистотата в нашите души, а не това да победиш противника. Айкидо помага да бъдеш по-добра личност". Това каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" президентът на Международната Айкидо федерация (IAF) сенсей Кей Изава за философията на бойното изкуство - айкидо.

Той обясни, че Айкидо има много дълбока философия. "Има много елементи, които определят това защо практикуваш това бойно изкуство и човешкият аспект над тези тренировки - това не само физически занимания, но те имат много важен духовен аспект", каза още сенсей Кей Изава.

По думите му айкидото се развива добре у нас. "В България бойното изкуство се развива и съм във вашата страна за трети път. Видях хора с много добри технически умения, но и други посещават Япония, за да се потопят във философски аспект на айкидо. Важно е да имаш вътрешна сила за победа", заяви президентът на Международната Айкидо федерация. Той уточни, че бойното изкуство ни помага да прочистим съзнанието си и да преодолеем стреса в ежедневието.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.